Как да се грижим за козината на домашния ни любимец през лятото?

26 май 2023
Как да се грижим за козината на домашния ни любимец през лятото?

 

 

 

С идването на лятото, вероятно сте се замисляли да започнете с грижите за козината на вашия домашен любимец. Ползите от това са много: както за вас, така и за него и това може да бъде направено в комфорта на собствения ви дом или при професионалист, в зависимост от вашето животно, неговата порода и тип козина. Важно е, а също e и приятно.

 

Грижа за козината на вашето куче

 

Когато решете вашето куче естествените мазнини се разпространяват по козината му, правейки я здравословна и подпомагайки кръвообръщението. Също така по този начин се премахват мъртвата козина, мръсотията и пърхота, като резултата е лъскава козина и по - прохладно лято. Кучето трябва да бъде сресвано редовно, за да се предотврати сплъстяването на козината, което може да е дискомфортно и да доведе до здравословни проблеми.

Също така, докато го решете и полагате грижи за козината , имате възможност да проверите за неприятни бучки или израстъци, както и за инсекти (продукти против бълхи и кърлежи ВИЖ ТУК).

 

 

 

Но най-хубавото от това занимание е времето прекарано заедно с вашия домашен любимец, което ви сближава. Може и да е отегчително за вас да го вършите всяка седмица, но запомнете, че кучето ви получава чудесен масаж и ще се наслаждава на времето прекарано върху “кожухчето” му. Ако сте несигурни или неуверени в това да го правите самите вие, то винаги може да посетите професионалист. Винаги може да се посъветвате с нас за най - добрите гребени и шампоани спрямо породата на кучето  и съвсем скоро бихте могли да полагате тези грижи и сами в уюта на собствения си дом.

 

Много хора вярват, че скъсяването на кучешката козина прави така, че кучето да се чувства по - хладно. Това не е напълно вярно! Някои кучета може никога да нямат нужда от подстригване, докато при други козината постоянно расте. Някои трябва да бъдат подстригвани редовно, понякога дори на 2 седмици. Професионалните кучешки коафьори са вероятно най - подходящите хора, на които може да се доверите. Има определени основни техники на подстригване, които може да се научите да правите вкъщи. Винаги се консултирайте с вашия ветеринар относно правилните и ефективни начини за подстригване.

 

 

Грижи за козината на вашата котка

 

Това, което важи за кучетата се отнася и за котките. Вашата котка прекарва по - голяма част от денонощието спейки или миейки се, затова може да си помислите, че няма смисъл от сресване.В зависимост от породата вашата котка би могла да обожава грижи за козината. Ако котенцето ви никога преди не се е озовавало в нечии ръце или не са били полагани грижи за козината, то трябва постепенно да изградите неговата търпимост. Можете бавно да въведете този вид грижи в ежедневието на котката, така че тя да се чувства спокойна и релаксирана. Най - доброто време за това е след ядене. По този начин, това се асоциира с приятно изживяване.

 

 

Ръце, гребен, четка

 

Преди да започнете да решете вашата котка с четка, можете просто да го направите с пръсти. Това спомага за отделянето на мъртвата козина, която се е образувала сред “лъскавото кожухче”.  А след това, когато котката се чувства вече комфортно може да започнете да я решете с четка или гребен. Типът четка зависи от породата, но обикновено е написан на етикета.

 

 

Независимо дали е куче или котка, грижата за козината би трябвало винаги да е положително изживяване и за двама ви. Лакомствата и добрите думи са позволени и даже са препоръчителни.

Относно най - подходящия за вашия домашен любимец продукт, може да се обърнете към нас!

 

И така - за да са вашите домашни любимци свежи и красиви това лято, започнете грижата за козината им, Сега!

 

 

Днес котките живеят по-дълго от всякога. Само преди 20 години средната продължителността на живота на котката беше .....

прочети още

Kак работи MAX BIOCIDE? Серията MAX BIOCIDE работи чрез задушаване на насекомото. Използва се течно масло от гераниол или маргоза, което ще покрива насекомите и блокира дихателните им пътища. В същото време, тялото на насекомото се прикрепва за козината на домашния ви любимец и се разпада.

прочети още

Кой може да устои на куче с тези супер-сладки очи? Учените смятат, че кучешки очи са се развили особено, за да ни накарат да мислим...

прочети още

Прочетете нашите съвети, за да сте сигурни, че вашите домашни любимци ще бъдат защитени през летните горещини.

прочети още

Пожелаваме Ви една наистина Вълшебна Коледа, изпълнена с много приятни емоции и страхотни..

прочети още

Доставката на поръчки на стойност над 79 лв. е Безплатна ! Цената на доставка на поръчки под 79лв. е 4,90лв. до офис на Спиди и .....

прочети още

Ние от PetsMania.bg ви даваме възможност да създадете дизайнерско легло ръчна изработка за вашия домашен любимец – куче или котка...

прочети още